top of page

Doe brood op je beleg.


Brood is van granen gemaakt en helaas is granen geen optimale voeding voor mensen. Je kunt het beter niet elke dag eten. Variatie is de sleutel voor allerlei gebieden, zeker ook voor voeding. Als je wel brood eet is de belangrijkste regel: Zie het brood als drager voor gezond beleg. Zorg dat de laag beleg groter is en meer dan het broodje.

Het broodje is de vulling, wat je erop doet je voeding. Denk daarbij aan notenpasta's(geen pindakaas), een eitje, avocado of een groentespread

In de natuur zijn 195.000 plantensoorten. Er worden er 300 als voedsel gebruikt. Slechts 17 planten vormen 90% van het voedsel voor de mens. De top 5 bestaat uit:

Tarwe, mais, rijst, gerst en soja. Dit zijn bulkstoffen die goedkoop in bereiding van veel industrievoedsel worden gebruikt. Ze zitten in veel voedingsmiddelen, lees daarom altijd goed de ingrediënten op de verpakking. Of kies vooral alles wat puur uit de natuur komt.

bron: o.a. Richard de Leth


Zelf eet ik/we bijna geen brood meer, dit heeft te maken met dat ik me:

  • Stabieler voel in energie,

  • Minder hormoonschommelingen en

  • Gevuld voel voor meer uren. Dit komt door voeding en niet door vulling.

  • Meer rust ervaar.

  • Niet om 12:00 snakken naar eten ( als ik rond dit tijdstip niet ging eten werd ik trillerig/licht in mn hoofd) Nu kan ik met gemak zelfs ontbijt overslaan.

  • en.. deze vorm van eten heerlijk is

Om te laten zien wat ik dan wel eet, heb ik daarom 3 donderdagen in juli, wandelen met heerlijke ontbijtje georganiseerd. Elke x is het ontbijtje anders. De ontbijtjes zijn zonder bewerkt suiker, gluten, soja en zuivel.

Ben je nieuwsgierig en wil je ook aanhaken? Meld je dan bij me aan. 06-51479021 of info@natuurlijkstralen.nl


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page